skip to Main Content
Lasagne

Vegetarische lasagne: Laat je verrassen!

Vrijwel iedereen kent het klassieke gerecht lasagne, lagen zachte pasta, romige saus en smeltende kaas vormen het welbekende gerecht. Maar ook dit gerecht is mogelijk om te eten zonder vlees, daarom vandaag weer een nieuwe blog, over het recept van de vegetarische lasagne!

Ingrediënten:

  • 9 lasagnevellen
  • 2 courgettes, in dunne plakjes gesneden
  • 2 wortels, geraspt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blikje tomatenpuree (140 g)
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 250 g ricotta kaas
  • 250 g verse spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 250 g mozzarella kaas, geraspt
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • Olijfolie
  • Verse basilicumblaadjes ter garnering

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 2-3 minuten.
  • Voeg de courgette en geraspte wortel toe aan de pan. Bak ze gedurende 5-7 minuten, tot ze zacht beginnen te worden.
  • Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, zout en peper toe. Roer goed door en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Meng in een aparte kom de ricotta kaas met de gewassen spinazie.
  • Nu beginnen we met het bouwen van de Lasagne. Begin met een dun laagje van de tomatensaus in de bodem van een ovenschaal. Leg daarop drie lasagnevellen.
  • Voeg een derde van het ricotta-spinaziemengsel toe en spreid het gelijkmatig uit. Strooi wat mozzarella kaas over de ricotta laag.
  • Herhaal deze stappen twee keer, eindigend met een laag tomatensaus en een royale hoeveelheid mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de lasagne gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verwijder het aluminiumfolie en bak nog eens 15 minuten, of tot de kaas goudbruin en bubbelt.
  • Wacht eventjes voordat je de lasagne aansnijdt. Garneer met verse basilicumblaadjes voor een vleugje verse smaak.

Dat was hem alweer, de vegetarische lasagne! Boordevol groenten en heerlijke kaas is een geweldige traktatie voor vegetariërs, maar ook voor liefhebbers van de traditionele lasagne! Een beetje salade en bij en een goede glas wijn, voor een heerlijk avondmaal!

Back To Top